Hvad laver vi?


Sønderjydsk Kål producerer dybfrossen grønkål og hvidkål. Vi forarbejder friske, rå hvidkål og grønkål ved først at sortere og vaske kålen, hvorefter kålen dampkoges, og finthakkes. Derefter pakkes og fryses den, og er dermed klar til brug.

Pga. produktets kvalitet kan den dybfrosne kål anvendes i utallige gastronomiske sammenhænge - der er nemlig et minimum af væde i produkterne.

De færdige produkter kendes som "Kogt og hakket hvidkål" og "Kogt og hakket grønkål", der gennem generationer har været hovedingredienser i flere sønderjydske egnsretter - eksempelvis de nok mest kendte; Sønderjydsk Grønlangkål og Gammeldags Hvidkål.

Økologi

Den friske, rå grønkål er økologisk dyrket og leveres af en mangeårig samarbejdspartner, der er planteavler i Randers.

Konventionel

De friske, rå hvidkålshoveder dyrkes hos forskellige udvalgte planteavlere, men hovedparten leveres i øjeblikket som store, faste vinterhvidkål fra Dithmarschen i Tyskland.

Kvalitet og kontrol
Sønderjydsk Kål anvender således kun udsøgte råvarer fra udvalgte avlere i forarbejdningen, for netop kvalitet er gennemgående i vores produktion.

Og det gælder gennem hele processen - fra råvare til færdigt produkt! Derfor kontrolleres vore produkter også løbende for bl.a. pesticidrester.

Når den rå kål ankommer, påbegyndes forarbejdningen. Efter kålen er sorteret, kogt og hakket, presses væden presses fra. Vores kvalitetskrav til kålen er, at den som minimum skal have et tørstofindhold på 10 %, hvilket betyder minimalt vandindhold i det færdige produkt - Vi sælger jo ikke vand, men kål!

Herefter pakkes kålen i emballage til både detailsalg og catering.

Lønpakning
Udover vores egen produktion kan Sønderjydsk Kål udføre pakkeopgaver til andre virksomheder i fødevareindustrien.

Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS