Grønkålsboller,14 stk

250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
2 dl vand
50 g gær
200 g kvark
1 stk æg
1 spsk olivenolie
1 spsk salt
500 g hvedemel
1 stk æg, til pensling
tørret oregano, til drys

Tø grønkålen op.
Hæld vandet i en gryde og varm op til 37°. Sluk for varmen, hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt grønkål, kvark, æg, oliven olie og salt og rør sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen samler sig. Drys evt. med mere mel. Lad dejene hæve tildækket i en skål i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Form dejen til boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter. Pensl bollerne med pisket æg og drys med oregano. Bag bollerne i ovnen i ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Server med smør, ost og pålæg.

Tip. Brug grønkålsbollerne som burgerbolle i madpakken med pålæg og grønt eller nyd dem som en sund eftermiddagssnack.

Portionsfakta og Energiindhold:
Energiindhold er oplyst pr. stk

Energiindhold: Pr stk:
655 kJ/156 kcal
Protein: 18%
Kulhydrat 70%
Fedt 12%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS