Appelsinhvidkål

4 personer
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
2 dl appelsinjuice
1 bdt forårsløg
1½ dl rosiner
½-1 dl hørfrø
1½ spsk ahornsirup
2 spsk hakket bredbladet persille
1 tsk salt
½ tsk peber
Evt. 2 appelsiner

Fremgangsmåde
Optø hvidkålen, hæld den i en gryde med appelsinjuice og varm op. Rens forårsløgene og skær dem i skiver. Vend kålen med rosiner, forårsløg, hørfrø, ahornsirup og smag til med salt, peber og hakket persille.
Tilsættes appelsiner, skræl dem, fjern den hvide hinde og filetér dem i både og tilsæt.

Serveringsforslag
Appelsinhvidkål serveres lun til grillmad, pølser, koteletter, frikadeller eller hvidkålsdeller med kogte kartofler.
Kom evt. hakket æble eller kogte broccolibuketter i appelsinhvidkålen.

Vegetarret
Appelsinhvidkål med sprøde hvidkålsdeller fra bog 1 side 4 (Sønderjydsk Kål), grønne asparges og ristet groft rugbrød.

Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion appelsinhvidkål, 1 grønkålsbøf, 150 g kartofler og 1 dl grønkålsdressing

Energiindhold: Uden tilbehør:: Med tilbehør::
437KJ/104 kcal 2360KJ/562 kcal
Protein: 11% 16%
Kulhydrat 70% 68%
Fedt 19% 16%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS