Chili con hvidkål

8 personer
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
500 g magert hakket oksekød
1 spsk olie eller oliemagarine
100 g fintsnittede løg
240 g kogte, røde kidneybønner (1 dåse, kogte)
2 stk hakkede røde peberfrugter
3 fed presset hvidløg
½ tsk chili, stødt
1 tsk spidskommen, stødt
1 tsk tørrede koriander, stødt
2 spsk soja
½ dl tomatpure
1 tsk salt
5 dl grøntsagsbouillon
eller 5 dl vand og 1 bæger fond fra Knorr
1 dl vand

Svits løgene i olie/oliemargarinen og steg derefter oksekødet. Tilsæt den optøede hvidkål, peberfrugter, hvidløg, chili, spidskommen, koriander, soja, tomatpure, vand og bouillon. Tilsæt til sidst kidneybønner og evt. lidt mere vand og smag til med salt og chili. Varmes godt igennem. Kan evt. jævnes.

Guacamole
1 avocado, ½-1 dl græsk yoghurt 2%. Efter smag tilsættes citron, hvidløg og salt og peber.


Serveringsforslag

Hovedret
Chili con hvidkål med ris eller kartofler og en sød salat af fintsnittede æbler og gulerødder.

Frokost
Chili con hvidkål med små tacoskaller eller majspandekager og guacamole samt en salat. Kan også bages ind i en grov pirogdej.

Vegetarret
Chili con hvidkål. Undlad oksekød og anvend i stedet kogt, hakket hvidkål eller 500 g mosede selleri. Server dertil som ovenfor.

Tips
Retten kan tilberedes gluten- og laktosefri.

Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Chili con hvidkål med 2 dl kogte ris og 200 g gulerods/æblesalat

Energiindhold: uden tilbehør: med tilbehør:
749 KJ/178 kcal 1111 KJ/264 kcal
Protein: 41% 17 %
Kulhydrat 34% 80%
Fedt 26% 7%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS