Eksotisk hvidkålsdrøm

4 personer
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
250 g ananas fra dåse
3 stk æg
2 tsk salt
100 g gratineringsost

Fremgangsmåde
Hvidkålen tøes op. Anvendes mosede ananas på dåse, trykkes lidt af væden fra. Anvendes ananas i skiver fra dåse, blendes skiverne. Pisk æggene, tilsæt den optøede hvidkål, ananas og salt. Det hele blandes godt sammen. Kom massen i en tærteform (ca. 28 cm i diameter). Anvend intet fedtstof. Fordel gratineringsosten øverst. Bages i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 25 minutter til osten er smeltet og lysebrun.



Serveringsforslag:

Hovedret
Eksotisk hvidkålsdrøm pyntet med tomater serveret med stegt kylling og blomkål.
Prøv også wienerschnitzel pyntet med citron og ansjoser, stegte champignon samt små, hvide kartofler.

Frokostret/forret
Eksotisk hvidkålsdrøm pyntet med tomater og evt. blomkål til røget laks med dilddressing, pasta og groft brød.

Vegetarret
Eksotisk hvidkålsdrøm pyntet med tomater og evt. blomkål til grøn salat eller groft revne gulerødder, skiver af abrikos/fersken samt flûtes.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Eksotisk hvidkålsdrøm , ½ tomat, 2 skiver røget laks, 1 skive grovbrød og 1 spsk dilddressing.

Energiindhold: Uden tilbehør: Med tilbehør:
1043 KJ/248 kcal 2808 KJ/669 kcal
Protein: 23% 23%
Kulhydrat 31% 50%
Fedt 46% 27%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS