Grønkåls-bøf

250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk kål
250 g kogte kartofler
25 g revet peberrod
50 g fintvalset havregryn
2 stk æg
1,5 dl mælk
1,5 spsk ahornsirup
0,5 spsk citronsaft
0,5 spsk salt
1 tsk peber
smør/oliemargarine til stegning

Tø grønkålen op. Pil de kogte kartofler og mos dem med en gaffel i en stor skål. Hak den revne peberrod fint. Rør de mosede kartofler, finthakket peberrod, grønkål og resten af ingredienserne sammen til en ensartet fars. Form grønkålsfarsen til bøffer og steg dem på panden i smør/oliemargarine ca. 5 minutter på hver side.

Prøv grønkålsbøfferne i en burger eller sandwich evt. med ost, tomat, løg, salat, mayonnaise og ketchup.

Portionsfakta og Energiindhold:
1 bøf, 1 fuldkornsburgerbolle, 1 skive ost, 1 tomat, 1 løg, 30 g salat, 1 spsk ketchup, 2 tsk mayonnaise

Energiindhold: Pr. bøf: Med tilbehør:
500 KJ/119 kcal 2318 KJ/552 kcal
Protein: 16% 15%
Kulhydrat 54% 53%
Fedt 30% 32%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS