8 stk

250g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
250g kogte kartofler
25g revet peberrod
50g havregryn, finvalset
2 æg
1/2 dl mælk
1 1/2 spsk ahornsirup
1/2 spsk citronsaft
1/2 spsk salt
1 tsk peber
Smør/oliemargarine til stegning

Fremgangsmåde 
Tø grønkålen op. Pil de kogte kartofler og mos dem med en gaffel i en stor skål. Hak den revne peberrod fint. Rør de mosede kartofler, finthakket peberrod, grønkål og resten af ingredienserne sammen til en ensartet fars. Form grønkålsfarsen til bøffer og steg dem på panden i smør/oliemargarine ca. 5 minutter på hver side. 

Serveringsforslag:
Prøv grønkålsbøfferne i en burger eller sandwich evt. med ost, tomat, løg, salat, mayonnaise og ketchup.


Portionsfakta og energiindhold:
1 bøf, 1 fuldkornsburgerbolle, 1 skive ost, 1 tomat, 1 løg, 30 g salat, 1 spsk ketchup, 2 tsk mayonnaise.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
500500KJ/119kcal2318KJ/552kcal
Protein:16%15%
Kulhydrat:54%53%
Fedt:30%32%