Grønkåls-fiskefad

4 personer
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
500 g fersk fisk uden ben
(torsk, sej eller lignende)
100 g rejer
1 ds asparges
2 spsk mel
1 dl sødmælk
1 tsk sukker
Salt
Peber
Rapsolie

Fremgangsmåde
Grønkålen fordeles i et ildfast fad, der er smurt med rapsolie. Salt, peber og evt. sukker drysses på. Fisken lægges ovenpå. Tilbered sovs af væden fra aspargesene. Varm væden og rør en meljævning af mel og lidt koldt vand. Tilsæt sødmælken og lad koge
et par minutter. Sovsen skal være tyktflydende. Asparges og rejer lægges over fisken og sovsen hældes over. Bages i ovnen ca. ½ time ved 200°.


Serveringsforslag

Hovedret
Fiskefad med kartofler, salat og en olie/eddike dressing. Fiskefadet kan serveres.
Pynt med dild og citron.

Frokostret
Som ovenfor.

Ta’ selv bordet.
Som ovenfor.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Grønkåls-fiskefad, 3 kogte kartofler og salat tilberedt af: 40 g icebergsalat, 20 g agurk og 1½ cherrytomat samt 1 spsk olie/eddike-dressing (forhold: 2:1).

Energiindhold: Med tilbehør:
2.175 KJ/518 kcal
Protein: 29%
Kulhydrat 42%
Fedt 29%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS