Grønkåls lasagne

4 personer
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 pk friske pastaplader
2 tsk salt
1½ dl skummetmælk
2 æg
200 g majs
70 g revet ost (30+)
450 g flåede tomater
rapsolie

Fremgangsmåde
Grønkålen optøes. Æggene piskes og blandes med salt, mælk, 150 g majs og grønkål. De flåede tomater blendes/moses, tilsæt osten og resten af majsene.
Smør et ildfast fad (ca. 15 x 24 cm) med lidt rapsolie. Fordel 1/3 af grønkålsmassen i bunden, læg pastaplader, 1/3 grønkålsmasse, pastaplader, 1/3 grønkålsmasse.
Øverst fordeles tomatmassen. Fadet stilles i forvarmet ovn ved 200° i ca. 20 minutter.


Serveringsforslag

Hovedret
Grønkåls lasagne med grovbrød. Prøv også med grillet kød, kylling, makrel, skinketern, kalkun, lam eller roastbeef.

Frokostret/forret
Grønkåls lasagne med friskpillede rejer, marinerede sild eller kogt kyllingebryst samt flûtes.

Vegetarret
Grønkåls lasagne med ærter eller søde majs og groft brød.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Grøntsags lasagne og 1 skive grovbrød.

Energiindhold: Med tilbehør:
2.616KJ/623 kcal
Protein: 17%
Kulhydrat 63%
Fedt 20%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS