Grønkålsdressing

150 g | økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål |
3 dl | skyr |
½ | finthakket løg |
1 tsk | salt - evt. kryddersalt |
½ tsk | peber |
1-2 spsk | honning eller ahornsirup |
citronsaft | |
Optø grønkålen og bland den med skyr, løg, salt og peber. smag til med honnning og citronsaft.
Tips
Varier dressing med finthakkede bønnespirer, en moset avocado, hytteost, flødeost eller lime.
Anvend eventuelt ymer eller cremfraiche i stedet for skyr.
Hoveret/frokostret/forret
Grønkålsdressing er velegnet til alle sandwich, kød- og grønsagsretter samt til salat eller grønkålspaté.
Vegetarret
Grønkålsdressing til grønkålspaté, en salat af icebergsalat, revet selleri, bønnespirer, cherrytomater eller en anden salt samt groft rugbrød.
Portionsfakta og Energiindhold: | ||
Energiindhold er oplyst pr. 100 g.
|
||
Energiindhold: | Pr. 100 g: | |
332 KJ/79 kcal | ||
Protein: | 39% | |
Kulhydrat | 56% | |
Fedt | 5% |