Grønkålskartofler med sprød sandart

4 personer
250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
800 g kartofler
50 g smør
½ tsk revet muskatnød
salt og peber
2 sandartfileter ca 600 g
3 spsk smør
50 g mandler
1 lille bundt dild
1 stk rødløg

Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 12 minutter.
Hak kartoflerne let, tilsæt den optøede grønkål og smør, og smag til med kværnet muskatnød, salt og peber.

Tilberedning af sandart
Skær sandarten eller anden fisk i mindre stykker og steg dem på panden i smør. Start med skindsiden og steg dem i 2-3 minutter på hver side.

Tips
Du kan også bruge anden hvid fisk som lyssej, torsk, hellefisk eller rødspætte.


Hovedret - frokostret
Grønkålskartofler serveret med sandart.

Anret grønkålskartoflerne på en tallerken eller i en skål og server med smørstegt sandart. Pynt med hakkede mandler, dild og tynde skiver rødløg.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Grønkålskartofler med sprød sandart.

Energiindhold: Med tilbehør:
2434 KJ/580 kcal
Protein: 26%
Kulhydrat 33%
Fedt 41%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS