Grønkålskødboller

150 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
400 g magert, hakket oksekød
4 spsk mel
2 spsk kartoffelmel
2 æggehvider
2 tsk salt
½ tsk peber

Fremgangsmåde
Bland en fars af optøet grønkål, oksekød, mel, kartoffelmel, æggehvider, salt og peber.
Kog kødbollerne i letsaltet vand 5-6 stykker ad gangen. Når kødbollerne har ligget et par minutter ved overfladen, er de færdigkogte. Husk at se efter, om de er gennemkogte.
Efterhånden som de er færdige, tages de op. Til sidst varmes alle kødbollerne i vandet inden servering.

Serveringsforslag
Grønkålskødboller, ketchup, kogt spaghetti eller kartoffelmos samt en grøn salat med yoghurtdressing lavet af tomatpuré, paprika, citronsaft, salt og peber.

Portionsfakta og Energiindhold:
1 portions Grønkålskødboller, 100 g spaghetti, 2 spsk ketchup og salat tilberedt af:
1/4 icebergsalat, 1 tomat og 4 skiver agurk samt ca. ½ dl yoghurtdressing tilberedt af: Yoghurt naturel, paprika, tomatpuré, salt, peber og lidt citronsaft.

Energiindhold: Med tilbebehør:
2.076 KJ/494 kcal
Protein: 27%
Kulhydrat 49%
Fedt 24%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS