Grønkålsmazarinkage

250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
150 g smør, stuetemperatur
150 g rørsukker
2 stk æg
100 g marcipan
1 stk økologisk appelsin
1 tsk bagepulver
125 g hvedemel
evt nødder, krokant, bær eller flødeskum

Tænd ovnen på 175°. Tø grønkålen op. Rør smør og sukker sammen, til det smuldrer. Tilsæt æggene og pisk til en klumpet dej. Riv marcipan og appelsinskal i dejen og vend det sammen. Rør bagepulver og mel sammen og sigt det i dejen under omrøring. Tilsæt grønkål og rør sammen til en ensartet dej. Kom dejen i en smurt springform Ø18 cm) og bag kagen i ovnen i ca. 40-50 minutter, til den er fast i midten. Lad kagen afkøle i formen.

Drys med hakkede nødder/krokant eller servér med friske bær og flødeskum.

Portionsfakta og Energiindhold:
Energiindhold er oplyst pr. 100 g

Energiindhold: Pr. 100 g:
1184 KJ/282 kcal
Protein: 7%
Kulhydrat 43%
Fedt 50%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS