Grønkålsmuffins med bacon

12 stk
250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 løg
125 g bacon, evt. fra kalkun
1 spsk olivenolie
½ spsk frisk rosmarin
50 g smør
3 æg
2 dl mælk
200 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
½ tsk peber
20 g ost
Olie

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°.
Pil løget og hak det fint. Skær baconskiverne i tynde strimler. Rist løg og bacon på panden i olie i 5 minutter. Tilsæt den optøede grønkål, rosmarin, salt og peber. Sluk for varmen, tilsæt smørret og lad det smelte i kålblandingen. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, sigt mel og bagepulver i og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt grønkålsblandingen og fordel dejen i muffinsforme. Drys med ost på toppen og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Serveringsforslag

Forret
Lune grønkålsmuffins med ristet bacon samt dressing til hvidvinsdampede rødspættefileter rullet om grønne asparges.

Hovedret
Lune grønkålsmuffins med ristet bacon til salat eller tørret skinke.

Vegetarret
Undlad bacon server med salat.

Madpakke/skovtur
Grønkålsmuffins til rugbrødsstave og gulerødder.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 stk muffins uden tilbehør og med 200 g blandet salat

Energiindhold: Pr. stk: Med tilbehør::
1323 KJ/315 kcal 1575 KJ/375 kcal
Protein: 17% 18%
Kulhydrat 37% 39%
Fedt 45% 43%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS