Grønkålspandekager

8 stk
250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
3 æg
4 dl mælk
150 g hvedemel
¼-½ tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
½ tsk peber
Smør

Fremgangsmåde
Slå æggene ud i en skål og pisk dem med mælk, sigtet hvedemel, spidskommen, salt og peber. Vend den optøede grønkål i dejen. Smelt lidt smør på panden, kom et par skefulde dej på og bred dem ud på panden med en palet. Bag pandekagerne i 1-2 minutter på hver side.

Serveringsforslag
Grønkålspandekager kan anvendes til både forret, hoverret, buffet og madpakke. Det kommer helt an på, hvad der kommes i.

Grønkålspandekager med kødsauce, kylling i karrysauce, salat, stuvet fiskeret eller som forret med cremefraiche dressing, laks, parmaskinke eller bresaola.

Vegetarret
Grønkålspandekager med sellerimos blandet med hakkede abrikoser.

Portionsfakta og Energiindhold:
2 pandekager med fyld af 50 g laks, 100 g salat og 50 g flutes

Energiindhold: 2 uden tilbehør: Med tilbehør:
1101KJ/262kcal 1874KJ/44 kcal
Protein: 20% 33%
Kulhydrat 53% 32%
Fedt 27% 35%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS