8 stk

250g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
3 æg
4 1/2 dl mælk
150g hvedemel
1/4-1/2 tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
1/4 tsk peber
Smør/oliemargarine til stegning

Fremgangsmåde 
Tø grønkålen op. Slå æggene ud i en skål og pisk dem med mælk, sigtet hvedemel, spidskommen, salt og peber. Vend den optøede grønkål i dejen. Smelt lidt smør på panden, kom et par skefulde dej på og bred dem ud på panden med en palet. Bag pandekagerne i 1-2 minutter på hver side. 

Serveringsforslag:
Grønkålspandekager kan anvendes til både forret, hoverret, buffet og madpakke. Det kommer helt an på, hvad der kommes i.

Grønkålspandekager med kødsauce, kylling i karrysauce, salat, stuvet fiskeret eller som forret med cremefraiche dressing, laks, parmaskinke eller bresaola. 

Vegetarret
Grønkålspandekager med sellerimos blandet med hakkede abrikoser.


Portionsfakta og energiindhold:
2 pandekager med fyld af 50 g laks, 100 g salat og 50 g flutes.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
1101KJ/262kcal1874KJ/44kcal
Protein:20%33%
Kulhydrat:53%32%
Fedt:27%35%