Grønkålspaté

6-8 personer
350 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
200 g tynde, skivede porrer
120 g finthakket løg
1 spsk rapsolie
150 g finthakket gulerødder
eller 150 g champignons, grovhakkede
1 fed presset hvidløg
5 æg
1 dl skummetmælk
50 g hasselnødeflager
eller hakkede hasselnødder
1 tsk salt
½ tsk peber

Fremgangsmåde
Grønkålen tøes op.
Porrer og løg svitses i olien. Grønkål, gulerødder hvidløg tilsættes.
Æggene piskes sammen med skummetmælk og røres i grøntsagerne. Hasselnødder, salt og peber tilsættes.

Anvendes champignon i stedet for gulerødder, svitses disse på en tør pande og røres forsigtigt i grøntsagerne. Kom bagepapir i en 1½ l form og fordel grøntsagsmassen. Bages i vandbad i ca. 1 1/4 time ved 175° på nederste rille.

Serveringsforslag

Hovedret
Grønkålspaté med små kogte kartofler, kyllingesteaks, frikadeller eller andet stegt kød.

Frokostret/forret
Grønkålspaté med carpaccio eller skinke og grøn salat, til stegt rødspætte eller kogt torsk med ristet rugbrød og grønkålsdressing.

Vegetarret:
Grønkålspaté med kogte kartofler, råstegte rodfrugter eller en grøn salat og ristet rugbrød.

Portionsfakta og Energiindhold:
120 g kartofler, 1 portion grønkålspaté, 100 g kyllingefilet,1 dl kold grønkålsdressing.

Energiindhold: Pr. portion: Med tilbehør::
634 KJ/150 kcal 1810 KJ/430
Protein: 21% 37%
Kulhydrat 27% 39%
Fedt 52% 23%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS