Grønkålspizza

Dej:
100 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
25 g gær
1 dl ymer
1 spsk rapsolie
200 g hvedemel
70 g rugmel
1 tsk salt
Fyld:
400 g magert, hakket okse/svinekød
100 g champignon
1 fed presset hvidløg
1 spsk rapsolie
Salt
Peber

Fremgangsmåde
Dej: Opløs gæren i ymeren. Tilsæt rapsolie, grønkål, rugmel, hvedemel og salt. Lad dejen hæve, mens fyldet tilberedes. Fyld: Brun kødet og hakkede champignoner i rapsolien. Tilsæt det pressede hvidløg og smag til med salt og peber.
Beklæd en bradepande på ca. 25 x 35 cm med bagepapir. Del dejen i to lige store dele og rul dem ud, så de passer med størrelsen af bradepanden. Læg den ene dejplade som bund, kom fyldet på og læg den anden dejplade ovenpå som låg og klem kanterne sammen. Pensel med vand. Bag pizzaen i ovn ved 200° ca. 25 min. Pizzaen kan også bages direkte på bagepapir med en diameter på ca. 30 cm.


Serveringsforslag
Grønkålspizza med salat iblandet tomat, ærter og majs.

Vegetarret Se grønkålstærte og anvend fyldet derfra i denne pizza.




Portionsfakta og Energiindhold:
Grønkålpizza til én person samt salat tilberedt af: ½ dl ærter, ½ dl majs, ½ tomat og 1/4 icebergsalat.

Energiindhold: Med tilbehør:
2.621 KJ/624 kcal
Protein: 22%
Kulhydrat 47%
Fedt 31%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS