Grønkålsret med torsk

5 personer | |
500 g | økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål |
200 g | blokfrosset torsk i terninger |
200 g | julienne gulerødder |
200 g | skiveskårne porrer |
500 g | tynde kartoffelskiver |
3 dl | vand |
3 fed | hvidløg |
4 spsk | balsamico rødvinseddike |
1 spsk | rapsolie |
salt | |
peber | |
Fremgangsmåde:
Torsken tøes op. Vandet koges og grønkålen tøes op deri. Tilsæt hvidløg. Julienne gulerødder (tynde skiver skåret på langs) og porrer fordeles i et ildfast fad, smurt med rapsolie, stænk balsamico rødvinseddike over. Torsken fordeles, og ovenpå lægges halvdelen af kartoflerne. Drys med salt og peber. Fordel derefter grønkåls-blandingen. Resten af kartoffelskiverne fordeles. Under bagningen er det vigtigt, at kartoflerne presses ned under væden en gang imellem.
Bages i kold ovn ved 200° i ca. 60 minutter til kartoflerne er møre.
I stedet for torsk kan kyllinge- eller skinketern anvendes.
Serveringsforslag:
Hovedret/frokostret/forret
Grønkålsret med torsk, dertil serveres grovbrød og rødbede/gulerodsråkost
med dressing af honning og citronsaft.
Vegetarret
Undlad torsken og anvend i stedet kogte æg og tomater i tern.
Portionsfakta og Energiindhold: | ||
Grønkålsret med torsk til én person samt 1 skive grovbrød med smør, 2 spsk honning/citronsaft-dressing (forhold 1:2) og rødebede-gulerodsråkost tilberedt af: 1 gulerod, 1 dl rødbede, ½ æble.
|
||
Energiindhold: | Med tilbehør: | |
2.352 KJ/560 kcal | ||
Protein: | 13% | |
Kulhydrat | 64% | |
Fedt | 23% |