Grønkålsret med torsk

5 personer
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
200 g blokfrosset torsk i terninger
200 g julienne gulerødder
200 g skiveskårne porrer
500 g tynde kartoffelskiver
3 dl vand
3 fed hvidløg
4 spsk balsamico rødvinseddike
1 spsk rapsolie
salt
peber

Fremgangsmåde:
Torsken tøes op. Vandet koges og grønkålen tøes op deri. Tilsæt hvidløg. Julienne gulerødder (tynde skiver skåret på langs) og porrer fordeles i et ildfast fad, smurt med rapsolie, stænk balsamico rødvinseddike over. Torsken fordeles, og ovenpå lægges halvdelen af kartoflerne. Drys med salt og peber. Fordel derefter grønkåls-blandingen. Resten af kartoffelskiverne fordeles. Under bagningen er det vigtigt, at kartoflerne presses ned under væden en gang imellem.
Bages i kold ovn ved 200° i ca. 60 minutter til kartoflerne er møre.
I stedet for torsk kan kyllinge- eller skinketern anvendes.



Serveringsforslag:

Hovedret/frokostret/forret
Grønkålsret med torsk, dertil serveres grovbrød og rødbede/gulerodsråkost
med dressing af honning og citronsaft.

Vegetarret
Undlad torsken og anvend i stedet kogte æg og tomater i tern.


Portionsfakta og Energiindhold:
Grønkålsret med torsk til én person samt 1 skive grovbrød med smør, 2 spsk honning/citronsaft-dressing (forhold 1:2) og rødebede-gulerodsråkost tilberedt af: 1 gulerod, 1 dl rødbede, ½ æble.

Energiindhold: Med tilbehør:
2.352 KJ/560 kcal
Protein: 13%
Kulhydrat 64%
Fedt 23%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS