Grønkålsskovbund

4 personer
150 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 kg kartofler
3 dl skummetmælk
25 g margarine

Fremgangsmåde
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, hæld væden fra og lad margarinen smelte på kartoflerne. Tilsæt skummetmælken. Det hele piskes til en luftig kartoffelmos, tilsæt den optøede grønkål, varm mosen og rør rundt. Hæld grønkålsmosen i et fad.




Serveringsforslag
Grønkålsmosen serveres f.eks. med røget kogt skinke, sennep og råkostsalat.
Prøv også med halve kogte/stegte pølser (sættes i mosen), frikadeller, medister, stegt flæsk eller bacon.

Vegetarret:
Grønkålsmos, kogte bønner, sorte oliven og grovbrød.


Portionsfakta og Energiindhold:
Grønkålsskovbund til én person samt 100 g kogt, røget skinke, 1 spsk sennep og råkost tilberedt af: 1 gulerod, ½ æble, 10 g rosiner og 1½ spsk honning/citronsaft-dressing (forhold 2:3)

Energiindhold: Med tilbehør:
2.571 KJ/612 kcal
Protein: 18%
Kulhydrat 51%
Fedt 31%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS