Grønkålssmil

6 personer
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
3 stk porcherede eller smilende æg
purløg og tomat til pynt
Bechamelsovs (tyk, hvid sovs):
30 g margarine
3 spsk mel
5 dl skummetmælk
2 tsk salt
evt. lidt muskat
100 g revet ost (30+)

Fremgangsmåde:
Grønkålen tøes op. Beklæd et ildfast fad eller portionskokotter med bagepapir. Grønkålen fordeles og ovenpå lægges de 6 halve æg med blommen nedad. Hæld bechamelsovsen over. Bages ved 225° i ca. 20 minutter til overfladen er gylden og sprød.

Bechamelsovs:
Smelt margarinen, tilsæt mel under kraftig omrøring og hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring. Bland osten i bechamelsovsen.




Serveringsforslag:

Hovedret/frokostret/forret:
Grønkålssmil med skinke eller svinemørbrad, groft brød, majs og ærter. Pynt med purløg og tomat.

Vegetarret:
Grønkålssmil med bønnespirer og ristet toastbrød/flûtes.


Portionsfakta og Energiindhold:
Grønkålssmil til én person samt 150 g svinemørbrad, 1 skvie grovbrød, ½ dl majs og ½ dl ærter.

Energiindhold: Med tilbehør:
2.603 KJ/620 kcal
Protein: 39%
Kulhydrat 35%
Fedt 26%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS