Grønkålssorbet med jordbær

250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
2 dl sukker
2 dl vand
250 g frosne jordbær
1 stk lime
evt. frysetørret jordbær

Tø grønkålen let op. Kom sukker og vand i en gryde og lad det koge op til sukkeret smelter. Sukkerlagen skal være helt klar. Fjern gryden fra varmen og afkøl sukkerlagen. Skær den let optøede grønkål i mindre stykker med en kniv (varm evt. kniven først) og kom de frosne jordbær i en foodprocessor. Tilsæt 1½ spsk limesaft og blend til det er jævnt smuldret. Sluk for foodprocessoren og skrab kanterne med en dejskraber. Tænd foodprocessoren og tilsæt den afkølede sukkerlage langsomt i en tynd stråle. Blend til en ensartet masse og kom den i en frysebeholder. Frys mindst i 8 timer eller til næste dag.

Servér grønkålssorbeten i trekanter og drys med frysetørret jordbær. Grønkålssorbeten kan også serveres med flødeskum og friske bær.

Tip.
Tag grønkålssorbeten op 10 minutter før den skal serveres.

Portionsfakta og Energiindhold:
pr. 100 g / pr. portion

Energiindhold: Pr 100 g:
450 KJ/107 kcal
Protein: 5%
Kulhydrat 91%
Fedt 4%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS