Grønkålssuppe - 4 varianter

Grundsuppe:
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
2 liter vand
6 tsk salt
½ tsk peber
2 stk løg (200 g)
500-700 g suppeurter, evt. frost
1 spsk olie

Fremgangsmåde
Skær løgene i tern og svits dem i olien. Kom grøntsager, vand og salt og peber i en gryde og kog det i 10–15 minutter. Tilsæt den optøede grønkål og lad det koge i endnu 5 minutter og suppen er klar til servering. Der kan evt. tilsættes en bouillonterning.

Tilberedes en af variationerne tilsættes krydderierne og de kogte ris, hvorefter suppen varmes godt igennem inden servering.


Variationer

Chili:
1 – 2 tsk knust chili, tørret chili kan også anvendes
1 tsk timian
150 g ris, kogte (62,5 g ris, rå)

Muskat:
2 tsk muskat,
250 g ærter, frost
150 g ris, kogte (62,5 g ris, rå)

Hvidløg:
1 – 2 fed hvidløg, presset

Serveringsforslag
Hovedret, forret samt vegetarret:
Grønkålssuppe med flütes.
Drys evt. hver enkelt portion med friskhakket persille.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion suppe med 150 g flutes

Energiindhold: Uden tilbehør: Med tilbehør:
510 KJ/121 kcal 2203 KJ/525 kcal
Protein: 18% 13%
Kulhydrat 42% 68%
Fedt 40% 19%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS