Grønkålstærte

Dej:
110 g kold margarine
225 g mel
1 tsk salt
3/4 dl vand
Fyld:
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
200 g revne gulerødder
4 æg
2 tsk groft salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Dej: Kold margarine smuldres i mel og salt. Tilsæt vand og ælt dejen sammen og læg den køligt.
Fyld: Dræn yoghurten. Tø grønkålen op. Tilsæt drænet yoghurt/fromage frais og gulerødder.
Smag til med salt og peber. Til sidst tilsættes de sammenpiskede æg.
Del dejen i to dele og rul hver ud til en rund plade. Beklæd to tærteforme og prik med en gaffel. Forbag dem 10 min. ved 220°. Tag tærterne ud og fordel grønkålsmassen. De bages færdige ved 220° ca. 15 min. Pas på at grønkålsmassen ikke bliver mørk og tør.


Serveringsforslag
Grønkålstærte med kylling, kogte kartofler, rødbeder og grovbrød.
Forret:
Grønkålstærte, rå eller kogt skinke pyntet med tomat og revne gulerødder.
Vegetarret:
Grønkålstærte, råstegte kartofler med marinerede hvidløg.

Portionsfakta og Energiindhold:
1/4 Grønkålstærte, 3 kogte kartofler, 125 stegt kylllingebryst, 3 skiver rødbede og ½ skive grovbrød.

Energiindhold: Med tilbehør:
3.082 KJ/734 kcal
Protein: 22%
Kulhydrat 47%
Fedt 31%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS