Grøntoffelsalat

4 personer
300 g hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
2 spsk smør
1 bundt karotter
1 rødløg
2 røde æbler
600 g kogte kartofler
75 g mandler
Krydderurter f.eks. persille og brøndkarse

Fremgangsmåde
Smelt smørret i gryden, tilsæt grønkålen og lad den tø langsomt op. Rens karotterne og skær dem i skiver. Pil rødløget og skær det i tern. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern. Hak mandlerne groft. Vend den lune grønkål med halverede kogte kartofler. Pynt grønkålskartoflerne med rødløg, æbletern, mandler og friske krydderurter.

Serveringsforslag

Hovedret
Grøntoffelsalat med f.eks. kalvemørbrad, kylling eller grillede lammekoteletter.

Vegetarret
Retten kan serveres som vegetarret eventuelt med ristet rugbrød.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion grøntoffelsalat, 100 g kylling

Energiindhold: Uden tilbehør:: Med tilbehør::
1476KJ/351kcal 1819KJ/433kcal
Protein: 12% 29%
Kulhydrat 50% 38%
Fedt 38% 33%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS