4 personer

300 g hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
2 spsk smør
1 bundt karotter
1 rødløg
2 røde æbler
600 g kogte kartofler
75 g mandler
Krydderurter f.eks. persille og brøndkarse

Fremgangsmåde 
Smelt smørret i gryden, tilsæt grønkålen og lad den tø langsomt op. Rens karotterne og skær dem i skiver. Pil rødløget og skær det i tern. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern. Hak mandlerne groft. Vend den lune grønkål med halverede kogte kartofler. Pynt grønkålskartoflerne med rødløg, æbletern, mandler og friske krydderurter.

Serveringsforslag:
Hovedret
Grøntoffelsalat med f.eks. kalvemørbrad, kylling eller grillede lammekoteletter.

Vegetarret
Retten kan serveres som vegetarret eventuelt med ristet rugbrød.


Portionsfakta og energiindhold:
1 portion grøntoffelsalat, 100 g kylling

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
1476KJ/351kcal1819KJ/433kcal
Protein:12%29%
Kulhydrat:50%38%
Fedt:38%33%