Gammeldags hvidkål
- en egnsret fra Sønderjylland

3 personer
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1,5 dl mælk/fløde
25 g margarine
salt
hvid peber
Evt. friskrevet muskatnød

Gammeldags hvidkål, som vi anbefaler den:
Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom hvidkålen i og tø den op ved svag varme. Tilsæt mælk/fløde og smag til med salt og hvid peber. Servér evt. med revet muskatnød. Tilberedningstid ca. 10 minutter.

Der er kun én måde at tilberede gammeldags hvidkål på
- men mængden af mælk eller evt. fløde og margarine kan variere efter smag. I dag, hvor vi ved, at der skal spares på fedtet, anvender vi altid skummetmælk til hverdag. Når det skal være ekstra godt, kommer vi fløde i kålen.

Serveringsforslag

Hovedret - Frokostret
Gammeldags hvidkål er velegnet til alle kødretter, f.eks. svinekoteletter
Kan også serveres til frikadeller, oksesteg, karbonader m.m.
Velegnet både som frokostret og hovedret.

Vegetarret
Servér gammeldags hvidkål med ananasskiver, bønner og groft brød.

Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion gammeldags hvidkål, 150 g roastbeef og 1 skive groft rugbrød.

Energiindhold: Uden tilbehør: Med tilbehør:
679 KJ/162 kcal 1820 KJ
Protein: 12% 37%
Kulhydrat 36% 33%
Fedt 52% 30%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS