Hvidkåls-, fars- og tomatbudding

4 personer
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
400 g hakket svinekød
50 g mel
1 finthakket løg
2 dl skummetmælk
1 æggehvide
1 tsk salt
½ tsk peber
6 tomater
2 hakkede hårdkogte æg
2 spsk hakket persille
10 g margarine

Fremgangsmåde
Et ovnfast fad smøres med 10 g margarine. Hvidkålen tøes op og tomaterne skæres i skiver. Rør fars af mel, løg, skummetmælk, æggehvide, salt og peber. Halvdelen af den optøede hvidkål lægges i det smurte fad, derover lægges halvdelen af tomatskiverne og ovenpå lægges halvdelen af farsen. Resten af hvidkålen fordeles, derefter resten af tomatskiverne og til sidst resten af farsen. Bages i ovnen ca. 1 time ved 210°. Pynt med rød og grøn peber, hakkede æg og drys med persille eller purløg.



Serveringsforslag
Hvidkåls-, fars- og tomatbudding med tomatsovs, kogte kartofler og gulerødder.

Tomatsovs
Tilbered sovs af 20 g margarine, 25 g mel, 2 spsk tomatpuré, ca. 1½ dl skummetmælk samt salt og peber.


Portionsfakta og Energiindhold:
Hvidkåls-, fars- og tomatbudding til én person samt 1/4 af tomatsovsen, 3 kogte kartofler og ½ kogt gulerod.

Energiindhold: Med tilbehør:
2908 KJ/692 kcal
Protein: 20%
Kulhydrat 50%
Fedt 30%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS