15 stk.

250g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 lille løg - ca. 70g
400-500g hakket kyllingefars
1 stort æg
1 spsk sennep
1/2 tsk kværnet muskatnød
1 spsk hakket frisk/1 stk tørret rosmarin
1 tsk salt
1/2 tsk peber
Evt. 2 spsk kartoffelmel
Olie til stegning


Fremgangsmåde 

Den optøede hvidkål tilsættes alle ingredienser og røres godt sammen.
Formes til frikadeller med en spiseske og steges i olie på en varm pande. 

Serveringsforslag:
Hvidkåls-kyllingedeller med broccolisalat og små pillede kartofler.


Portionsfakta og energiindhold:
150 g kartofler, 3 stk hvidkåls-kyllingedeller, 300 g dampet broccoli og mager sovs.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
240KJ/57kcal1910KJ/545kcal
Protein:54%35%
Kulhydrat:9%45%
Fedt:37%19%