Hvidkåls-laksemousse

500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
500 g fersk eller røget laks fri for skind
3 æg
3 tsk salt
½ tsk groft peber
½ spsk paprika
½ spsk sennep evt. grovkornet
3 spsk finthakket purløg
3 tsk whisky eller cognac
1½ spsk olie

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175°.
Dup laksen tør med et stykke køkkenrulle. Blend laksekødet groft.
Pisk æggene med paprika, sennep, salt og peber. Vend laksen og den optøede hvidkål i en skål og tilsæt æggeblandingen og purløg. Smør en bageform med olie, kom hvidkåls-laksemoussen i og bag den i ovnen i 30 minutter på nederste rille. Lad hvidkåls-laksemoussen køle af i formen.

Tips
Hvidkåls-laksemoussen kan også bages i muffins forme. Bagetid ca. 20-25 minutter.

Serveringsforslag

Forret/frokostret/buffet
Hvidkåls-laksemoussen serveres med citron-både, grøn salat og friske krydderurter eller eksempelvis med kaviar, æg og tomater.
Servér ristet groft brød og grønkåls- eller purløgsdressing til.


Portionsfakta og Energiindhold:
200 g hvidkåls-laksemousse m. 1 dl grønkålsdressing, 30 g kaviar, 1 æg, 1 tomat og en skive franskbrød

Energiindhold: Uden tilbehør:: Med tilbehør::
500KJ/119kcal 2515KJ/599 kcal
Protein: 39% 34%
Kulhydrat 10% 29%
Fedt 51% 37%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS