Hvidkåls-meatza

4 personer
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
500 g magert, hakket oksekød
2 tsk salt
4 stk tomater i tern
50 g fint skåret bladselleri
1-2 fed presset hvidløg
50 g rød eller grøn peber i tern
2 tsk pasta krydderi
2 spsk sirup
100 g revet ost (30+)

Fremgangsmåde

Oksekød og salt æltes godt igennem. Farsen fordeles i et ildfast fad på ca. 25 cm i diameter. Den optøede hvidkål fordeles ud over farsen. Tomat, bladselleri, peber, hvidløg, pasta krydderi og sirup blandes godt og fordeles over hvidkålen. Ost fordeles til sidst. Bages i forvarmet ovn ved 200° i ca. 40 minutter.



Serveringsforslag

Hovedret
Hvidkåls-meatza med bønnesalat og yoghurtdressing. Prøv også med kogte bønner eller grøn salat samt gulerodsboller.

Frokostret/forret
Hvidkåls-meatza med agurk og rød peber samt en skive lyst brød.

Vegetarret
I stedet for bund af oksekød kan der anvendes en almindelig pizza bund.


Portionsfakta og Energiindhold:
1/6 af retten serveret med 1 gulerodsbolle og 175 g blandet salat

Energiindhold: Uden tilbehør:: Med tilbehør::
1420KJ/338kcal 2.685KJ/639kcal
Protein: 36% 29%
Kulhydrat 28% 44%
Fedt 36% 27%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS