Hvidkåls-ovnret

4 personer
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
500 magert, hakket oksekød
4 spsk mel
4 spsk rasp
3 tsk salt
1 tsk peber
1 spsk rapsolie
50 g bacon i skiver

Fremgangsmåde
Bland en fars af den optøede hvidkål, oksekød, mel, rasp, salt og peber. Smør et ildfast fad med olie og fordel farsen. Ovenpå lægges bacon i skiver. Bages i ovn ca. 45 minutter ved 200°.


Serveringsforslag
Servér kogte kartofler, kogte grønne bønner og champignonsovs.

Champignonsovs
300 g champignon, 1 spsk rapsolie,1 bouillonterning, 4 dl vand, 3 spsk mel, 1 tsk citronsaft, salt og peber.
Champignonerne svitses i olien, hvorpå 3 dl vand og bouillonterning tilsættes. Lad det koge et par min. Rør en meljævning af 1 dl koldt vand og melet. Hæld den i den kogende sovs under omrøring. Lad det koge 10 – 15 minutter og smag til med salt, peber og citronsaft.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Hvidkåls-ovnret, 3 kogte kartofler, 100 g kogte, grønne bønner og 1/4 af champignonsovsen.

Energiindhold: Med tilbehør:
3.040 KJ/724 kcal
Protein: 23%
Kulhydrat 46%
Fedt 31%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS