Hvidkålsbudding

4 personer
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
350 g hakket kalve- og flæskekød
2 æggehvider
2 spsk kartoffelmel
3 tsk salt
½ tsk peber
Rapsolie til pensling

Fremgangsmåde
Hvidkålen tøes op. Tilsæt 2 tsk salt og evt. lidt kulør, så kålen bliver gyldenbrun. Kalve- og flæskekødet røres med æggehvider, kartoffelmel, salt og peber. Smør et ildfast fad med rapsolie. Heri kommes nederst et lag kål, et lag fars osv., øverst et lag kål, som smøres med rapsolie. Fadet sættes på nederste rille i ovnen ca. 60 minutter ved 225°.


Serveringsforslag

Hovedret
Hvidkålsbudding med kartofler, sennep og rødbederåkost.

Rødbederåkost
2 revne rødbeder, 2 revne gulerødder, 1 appelsin i tern og 2 spsk honning.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Hvidkålsbudding, 1 spsk. sennep, 3 kogte kartofler, 50 g bønnespirer og en rødbedråkost tilberedt af: ½ gulerod, ½ rødbed, 1/4 appelsein og ½ spsk. honning.

Energiindhold: Med tilbehør:
2968 KJ/707 kcal
Protein: 17%
Kulhydrat 49%
Fedt 34%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS