Hvidkålsdeller

Ca. 20 stk.
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
500 g magert oksekød (8-12%)
3 æg
3 spsk ketchup
8 spsk majsmel
2 spsk boghvedeflager
2 tsk salt
½ tsk peber
Olie

Pisk æggene. Rør ketchup, majsmel, boghvedeflager, salt og peber i. Tilsæt den optøede hvidkål og bland den godt i massen, til sidst røres oksekødet i.
Smag eventuelt til med mere salt og peber. Hvidkålsdellerne formes med en spiseske og steges på panden i olie.

Boghvedeflager kan erstattes med havregryn, hvis man kan tåle gluten.

Serveringsforslag

Hovedret
Hvidkålsdeller, bønnesalat, kogte hvide kartofler samt porre-sennepssovs.

Frokostret eller ta’ selv bordet:
Hvidkåldeller, bønnesalat, ristet rugbrød eller grovflûtes.

Bønnesalat 4 personer
400 g grønne bønner koges efter anvisningen på posen og stilles til afdrypning. 1 dåse afdryppede og skyllede røde bønner, 1 fintsnittet eller hakket løg, 16 halverede sherrytomater, 20 sorte/grønne oliven.
Bland en dressing af 4 tsk olivenolie, 4 tsk balsamicoeddike, 3 tsk timian eller et andet krydderi og smag til med salt og peber.
Grøntsagerne blandes forsigtig og dressingen vendes i.

Porre-sennepssovs 4 personer
1 stor porre (ca. 125 g) skæres i tynde skiver og svitses i en gryde i 2 tsk olie.
Deri svitses 1 spsk dijonsennep let. 3 dl vand og 3 tsk timian tilsættes og sovsen småkoger i ca. 5 min. Jævnes med lys Maizena.


Portionsfakta og Energiindhold:
4 hvidkålsdeller, 3 kartofler, mager sovs, 200 g bønne/tomatsalat

Energiindhold: Pr. stk: Med tilbehør::
523 KJ/124 kcal 2.997/713 kcal
Protein: 32% 22%
Kulhydrat 33% 48%
Fedt 35% 30%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS