Hvidkålsfad

5 personer
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 rød peberfrugt i tern
40 g hakkede jordnødder
1 tsk paprika
1 spsk rapsolie
1 rødløg i tern
1 fed presset hvidløg
500 g magert, hakket oksekød
1 ds hakkede tomater med basilikum og oregano
140 g tomatpuré
100 g gratineringsost
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Tø kålen op og svits peberfrugt og jordnødder. Krydr med paprika, salt og peber og rør blandingen i hvidkålen. Svits dernæst rødløg, hvidløg og kød i rapsolie og rør rundt, så det smuldrer. Tilsæt tomater og puré og smag til med salt og peber. Lad det simre ca. 5 min. Læg halvdelen af hvidkålen i bunden af et smurt ovnfast fad. Fordel kødet ovenpå og dæk med resten af kålen. Drys ost på og sæt fadet i ovnen ved 200° ca. 30 min. til osten er smeltet og overfladen gylden.


Serveringsforslag

Hvidkålsfad med kartofler og kvarkdressing smagt til med salt, peber, hvidløg og persille.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Hvidkålsfad, 3 kartofler bagt i ovn og ca. ½ dl kvarkdressing tilberedt af: Kvark, hvidløg, persille, salt og peber.

Energiindhold: Med tilbehør:
2938 KJ/700 kcal
Protein: 25%
Kulhydrat 45%
Fedt 30%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS