Hvidkålshapser

500 g hakket, kogt hvidkål fra Sønderjydsk Kål
3 stk gulerødder
1 stk lille løg
1 bundt bredbladet persille
4 stk kogte kartofler
1 fed hvidløg
3 æg
1 spsk salt
2 tsk peber
1,5 tsk karry
50 g hvedemel
4 spsk rasp
smør/oliemargarine til stegning

Optø hvidkålen. Skræl og riv gulerødder og løget fint. Hak persille fint. Skræl de kogte kartofler og mos dem med en gaffel i en stor skål. Tilsæt hvidkål, gulerødder, løg, persille og presset hvidløg. Kom æggene i et ad gangen, under omrøring. Tilsæt resten af ingredienserne og rør kålfarsen sammen. Form farsen til flade runde kager (ø7 cm) på ca. 1 cm i højden. Steg hvidkålshapserne i smør/oliemargarine på panden i ca. 5 minutter på hver side ved middel varme.

Servér hvidkålshapserne som tilbehør til kød eller som en ren vegetarret med tomat- eller bønnesalat

Portionsfakta og Energiindhold:
3 hvidkålshapser med salat af 100 g tomat, 100 g grønne bønner og 100 g kidneybønner

Energiindhold: Pr. stk: 3 stk med tilbehør:
281 KJ/67 kcal 1334 KJ/318 kcal
Protein: 15% 19%
Kulhydrat 61% 64%
Fedt 24% 17%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS