Hvidkålspostej, grov

500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
500 g hakket lever
5 dl vand
100 g mel
75 g finthakkede løg
25 g salt
2,5 g peber

Fremgangsmåde
500 g optøet kogt, hakket hvidkål røres sammen med de andre ingredienser, gerne i en røremaskine, til massen "øjner" (det er, når der kommer små luftbobler).
Bages i ovn ved 225° i ca. 45 minutter, lidt afhængig af størrelsen på formenen. Bages eventuelt i vandbad i ovnen.

Tips
Fyld ildfaste forme med leverpostej og frys dem ned ubagte. Tag leverpostejen op af fryseren dagen før den skal anvendes og sæt den i køleskabet til optøning. Leverpostejen kan så bages inden servering.
Efter smag tilsættes eventuelt mere salt og peber.

Serveringsforslag

Frokost - Ta selv bordet - Madpakken
Leverpostej stykke flûtes eller rugbrød med forskelligt tilbehør - agurk, rødbeder, peberrod m.m.

Portionsfakta og Energiindhold:
50 g leverpostej med en skive rugbrød

Energiindhold: Pr. 100 g: Med tilbehør:
292 KJ/70 kcal 551 KJ/131 kcal
Protein: 41% 16%
Kulhydrat 44% 77%
Fedt 15% 7%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS