18 stk 

500g hvidkål fra Sønderjydsk Kål
400g kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
3 spsk hvedemel
1 tsk salt
1/2 tsk peber
Evt. 1 tsk stødt spidskommen/muskatnød
Rapsolie til stegning


Fremgangsmåde 

Tø hvidkålen op. Skræl kartoflerne og riv dem groft oven på et viskestykke og vrid de revne kartofler tørre. Pil løg og hvidløg og riv dem fint. Bland hvidkål og kartofler i en skål med løg, hvidløg, æg, hvedemel, spidskommen, salt og peber. Varm rigeligt med rapsolie på en stor pande og kom et par skefulde hvidkålsblanding på. Tryk dem flade med en ske til små pandekager og steg dem ved middelvarme i ca 5-8 minutter på hver side. Lav et par rösti ad gangen, spæd evt. til med raspolie og læg dem på en rist eller hold dem lune i ovnen.

Serveringsforslag:
Servér hvidkålsröstiene med sommersalat og røget laks. Hvidkålsröstiene er også gode som forret eller som tilbehør til alle kødretter. Prøv også hvidkålsröstiene i madpakken eller som top og bund i en vegetarburger.


Portionsfakta og energiindhold:
4 stk hvidkålsrösti, 100 g røget laks og 200 g blandet salat med dressing. 

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
177KJ/42kcal1841KJ/438kcal
Protein:14%28%
Kulhydrat:76%44%
Fedt:10%28%