Hvidkålsrösti

500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
400 g kartofler
1 stk løg
1 fed hvidløg
1 stk æg
3 spsk hvedemel
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1 tsk spidskommen
rapsolie

Fremgangsmåde
Tø hvidkålen op. Skræl kartoflerne og riv dem groft oven på et viskestykke og vrid de revne kartofler tørre. Pil løg og hvidløg og riv dem fint. Bland hvidkål og kartofler i en skål med løg, hvidløg, æg, hvedemel, spidskommen, salt og peber. Varm rigeligt med rapsolie på en stor pande og kom et par skefulde hvidkålsblanding på. Tryk dem flade med en ske til små pandekager og steg dem ved middelvarme i ca 5-8 minutter på hver side. Lav et par rösti ad gangen, spæd evt. til med raspolie og læg dem på en rist eller hold dem lune i ovnen.

Serveringsforslag
Servér hvidkålsröstiene med sommersalat og røget laks. Hvidkålsröstiene er også gode som forret eller som tilbehør til alle kødretter. Prøv også hvidkålsröstiene i madpakken eller som top og bund i en vegetarburger.

Portionsfakta og Energiindhold:
4 stk hvidkålsrösti, 100 g røget laks og 200 g blandet salat med dressing.


Energiindhold: Pr. stk: Med tilbehør::
177 KJ/42 kcal 1841 KJ/438 kcal
Protein: 14% 28%
Kulhydrat 76% 44%
Fedt 10% 28%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS