Jule-hvidkålsdeller

Kåldeller med juleslaw - ca 30 stk.
150 gr Kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
100 g squash/courget
1 lille løg
600 g hakket kyllingekød
25 g bacon/pancetta
1 stort æg
1 spsk Sennep
½ tsk kværnet muskatnød
1 tsk salt
½ tsk peber
Smør

Fremgangsmåde
Skyl squashen/courgetten og pil løget. Riv squash og løg groft. Rør hakket kyllingekød med finthakket bacon/pancetta, æg, sennep, muskatnød, rosmarin, salt og peber. Vend den optøede hvidkål, squash/courget og løg i kyllingefarsen og form farsen til små deller med to spiseskeer. Steg kåldellerne gyldne på panden i smør ved middel varme i ca. 5 minutter på hver side og server dem til julesalaten.

Juleslaw
Dressing
Opløs 1 spsk sukker i 1 spsk hvidvinseddike. Pisk 1½ dl fløde til creme, tilsæt sukkereddikelagen og smag til med 2 spsk appelsinsaft og ½ spsk revet appelsinskal, salt og peber.
Snit 1/2 rødkål fint og vend det i dressingen. 3 appelsiner skrælles og fileteres med en kniv, så også den hvide hinde fjernes. Skær appelsiner og 2 æbler i skiver, vend dem i rødkålssalaten og pynt med 1 dl rosiner og 1/2 dl valnøddekerner.

Tips
Lad evt. rosinerne trække i appelsinsaften inden de vendes i salaten og saften bruges i dressingen.
Undlad evt. squash/courget og anvend 100g mere hvidkål.




Portionsfakta og Energiindhold:
3 frikadeller, 300 g Juleslaw

Energiindhold: pr. stk: Med tilbehør:
150 KJ/36 kcal 1256 KJ/300 kcal
Protein: 53% 22%
Kulhydrat 9% 54%
Fedt 38% 24%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS