Lasagne, klassiker med hvidkål

10 personer
400 g tørrede lasagneplader
Hvidkålsfyld
500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 kg hakket oksekød
800 g tomater på dåse, flåede og hakkede
140 g tomatkoncentrat
4 stk hakkede løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie eller oliemargarine
1 spsk tørret merian
2 tsk groft salt
2 spsk tørret oregano
Bechamelsovs
400 g creme fraiche, max 6%
4 stk æg
3 dl mælk
2 tsk muskatnød
1 tsk salt
1/2 tsk peber
4 spsk maizena
Topping
200 g revet ost, 30+
olie til at smøre ovnfast fad

Hvidkålsfyld
Optø hvidkålen.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Svits løg og hvidløg i olie i en stor gryde.
Når løgene er gyldne tilsættes kødet.
Når kødet har taget farve, tilsættes tomater og tomatkoncentrat.
Kog over middelstærk varme til fyldet jævner sig, ca 10-15 minutter.
Tilsæt hvidkål.
Smag til med krydderier.

Bechamelsovs
Pisk alle ingredienserne godt sammen.

Smør et ovnfast fad.
Del pladerne i 3 bunker, så der er til 3 lag og fordel fyldet ligeligt mellem lagene.
Fyld lagvis - start med plader, dernæst hvidkålsfyld og til slut Bechamelsovs.
Sæt lasagnen i køleskabet og lad den trække ½ time.
Drys osten over lasagnen og bag den ca. 30 minutter ved 175 grader.

Tip

Er portionen for stor, bag da lasagnen i 2 fade og frys det ene. Nem færdigret til en travl dag.

Opskriften blev udviklet i 2015 til Stafet for Livet I Haderslev. Sønderjydsk kål sponsorerede kålen, og bidrog på den måde i arbejdet for Kræftens Bekæmpelse. Madbixen solgte 300 portioner - en god måde deltagerne kunne få et godt og sundt måltid mad.

Portionsfakta og Energiindhold:
Server "Lasagne med hvidkålsfyld" med en grøn salat eller gulerodssalat. Energiindholdet er angivet pr. portion med og uden tilbehør.

Energiindhold: uden tilbehør: med salat:
1989 KJ/473 kcal 2314 KJ/551 kcal
Protein: 33% 26 %
Kulhydrat 37% 43%
Fedt 29% 30%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS