Risengrøn

4 personer
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 pose (125 g) kogte løse ris
1 stk finthakket rød chili
2 dl væde fra risene / skummetmælk
2 tsk salt

Fremgangsmåde
Risen koger som anvist på pakningen. Den optøede grønkål varmes enten i væden fra den kogte ris eller i skummetmælk, bland chili og ris i grønkålsmassen. Tilsæt salt og evt. lidt mere væde, så massen bliver mere lind.



Serveringsforslag

Hovedret
Risengrøn med fiskefrikadeller, rugbrød, rødbeder og let remoulade. Eller prøv wok-gryde bestående af kalkun strimler, svitsede løg, champignon og tomater.

Frokostret/forret
Risengrøn med f.eks. små frikadeller/bøf eller stegt fisk samt lyst brød.

Vegetarret
Risengrøn med små kogte blomkålsbuketter, bønner og rugbrød/baguettes.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Risengrød, 2 fiskefrikadeller (ca. 150 g), 3 skiver rødbede, 1 skive groft rugbrød og 1 spsk. let remoulade.

Energiindhold: Med tilbehør:
2.215 KJ/528 kcal
Protein: 18%
Kulhydrat 57%
Fedt 25%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS