Torskerogn i grønkålsvugge

5 personer
Grønkålsblanding
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
600 g torskerogn fra dåse
1 spsk rapsolie
persille og citron til pynt
Bechamelsovs (tyk, hvid sovs):
30 g margarine
3 spsk mel
5 dl skummetmælk
100 g revet ost (30+)
2 tsk salt
1 tsk peber
evt. lidt muskat

Fremgangsmåde
Den optøede grønkål fordeles i et ildfast fad smurt med rapsolie. Torskerognen skæres i skiver og lægges ovenpå grønkålen. Sovsen hældes over. Bages i forvarmet ovn ved 180° i ca. 45 minutter.
I stedet for kogt, hakket grønkål kan kogt, hakket hvidkål anvendes.

Bechamelsovs
Margarinen smeltes og melet røres i. Tilsæt skummetmælken lidt efter lidt og pisk kraftigt imens. Rør osten ud i sovsen og smag til med salt, peber og muskat.




Serveringsforslag

Hovedret/frokostret/forret:
Grønkålsvugge pyntet med persille og citron serveret til kogte kartofler og gulerødder, eller med friske agurker skåret i stave samt rugbrød.

Vegetarret
Undlad torskerogn og anvend i stedet 500 g kogt, hakket hvidkål.
Læg evt. mere ost ovenpå.


Portionsfakta og Energiindhold:
1 portion Torskerogn i grønkålsvugge, 3 kogte kartofler og ½ kogt gulerod.

Energiindhold: Med tilbehør:
2.232 KJ/532 kcal
Protein: 25%
Kulhydrat 46%
Fedt 29%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS