Zambiansk grønlangkål

5 personer
500 g økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 hakket stort løg
1-2 finthakkede små stærke chili, evt. tørret chili
5 friske tomater
1 dl saltede, groft hakkede jordnødder
rapsolie til stegning

Fremgangsmåde:
Løget klares i rapsolie i en tykbundet jerngryde. Chili og grønkålen tilsættes og varmes godt igennem. Tomaterne skæres i både og blandes i. Jordnødderne, som er med til at jævne retten, tilsættes i passende mængde. Hvis der anvendes usaltede jordnødder smages retten til med salt. Denne ret skal smages til efter behag, hvad både chili og jordnødder angår.


Serveringsforslag:
Zambiansk grønlangkål med kartofler og ærter samt stegt kød f.eks. kylling, frikadeller eller koteletter.


Portionsfakta og Energiindhold:
Zambiansk grønlangkål til én person samt 150 g stegt kyllingebryst, 3 kogte kartofler og 100 g ærter.

Energiindhold: Med tilbehør:
2730 KJ/650 kcal
Protein: 29%
Kulhydrat 41%
Fedt 30%
Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · Tlf. 7452 7092 · Fax 7453 1834 ·
Copyright 2014 - 2017 © Sønderjydsk Kål   •   Broberg Media CMS