Ingredienser (3 personer)

250 g. hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 bagekartoffel
1 porre
1 tsk. hvidvinseddike
8 dl. vand
2 buillonterninger
1 tsk. tørret timian
2 dl. fløde
Salt
Peber

100 g. bacon i tern
Flutes

Fremgangsmåde 

Bagekartoflen skrælles og skæres i små tern, mens porren snittes i tynde skiver. Svits herefter hvidkål, kartoffel og porre i op til 10 minutter, rør godt rundt undervejs, så det ikke brænder på.

Tilsæt eddike – og herefter vand, bouillonterninger og timian. Lad suppen simre/koge i 30 minutter under låg, så grøntsagerne bliver kogt møre ved svag varme.

Steg baconternene sprøde på en pande.  Blend suppen med en stavblender i gryden, så den bliver helt jævn, og kom herefter fløden i. Blend igen, og smag den færdige hvidkålssuppe til med lidt salt og peber.