Ingredienser (3 personer)

500 g. hvidkål fra Sønderjydsk Kål
1 1/2 dl. mælk/fløde
25 g. olie margarine
Salt
Hvid peber

Evt. friskrevet muskatnød

Fremgangsmåde 

Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom hvidkålen i og tø den op ved svag varme. Tilsæt mælk/fløde og smag til med salt og hvid peber. Servér evt. med revet muskatnød. Tilberedningstid ca. 10 minutter.

Der er kun én måde at tilberede gammeldags hvidkål på - men mængden af mælk eller evt. fløde og margarine kan variere efter smag. I dag, hvor vi ved, at der skal spares på fedtet, anvender vi altid skummetmælk til hverdag. Når det skal være ekstra godt, kommer vi fløde i kålen.

Serveringsforslag:
Gammeldags hvidkål er velegnet til alle kødretter, f.eks. svinekoteletter. Kan også serveres til frikadeller, medister, oksesteg, karbonader m.m.

For vegetaren
Servér gammeldags hvidkål med ananasskiver, bønner og groft brød.