Ingredienser (4 personer)

150 g. hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 dl. mælk
3 kartofler
1 løg
1 peberfrugt
1 spsk. smør
8 æg
2 spsk. kartoffelmel
500 g. tomater

Fremgangsmåde 

Varm grønkålen op i mælken, og tag gryden af.  Skær kartofler og løg i terninger, og skær peberfrugt i strimler. Steg kartofler og løg i smørret ca. 5 min. på en pande, og tilsæt peberfrugt. 

Pisk æggene med grønkål, mælk, kartoffelmel, 1 tsk. salt og ¼ tsk. peber sammen. Hæld æggemassen i kartoflerne og steg æggekagen ved jævn varme til æggemassen er stivnet - ca. 10 min. Løft lidt i æggekagen undervejs, så det flydende kommer ned til bunden. Pynt æggekagen med tomatskiver og kom evt. lidt revet ost ovenpå.

Serveringsforslag:

Æggekagen er lækker sammen med ristet rugbørd og godt med smør. Kan også sagtens nydes præcis, som den er.