Ingredienser (4 personer)

500 g. frossen hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
100 g. røget skinke i tynde skiver
25 g. smør
5 æg
1 dl. mælk1 tsk groft salt
Peber
150 g. gratineringsost

Fremgangsmåde 

Tænd ovnen. Vrid grønkålen godt for væske. Skær skinken i strimler. Læg smørret i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm) og lad smørret smelte i ovnen.

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Tilsæt grønkål, skinke og 2/3 af osten. Hæld det i fadet og drys resten af osten ovenpå. Bag grønkålsfrittataen midt ovnen - til den er stivnet og gylden.

Bagetid: Ca. 15 min. ved 225°.

Serveringsforslag:
Grønkålsfritatta er en moderne og anderledes æggekage, som går godt til julefrokosten, som et sundere og mere let alternativ til de ellers tunge retter. Serveres evt. med pølser eller laks i stedet for skinke eller med forskellige grøntsager for at skabe en vegetarudgave.