Ingredienser (4 personer)

500 g. hvidkål fra Sønderjydsk Kål
2 dl. appelsinjuice
1 bdt. forårsløg
1 1/2 dl. rosiner
1/2-1 dl. hørfrø
1 1/2 spsk. ahornsirup
2 spsk. hakket bredbladet persille
1/2 tsk. peber
1 tsk. salt

Fremgangsmåde 

Optø hvidkålen, hæld den i en gryde med appelsinjuice og varm op. Rens forårsløgene og skær dem i skiver. Vend kålen med rosiner, forårsløg, hørfrø, ahornsirup og smag til med salt, peber og hakket persille. 

Skræl appelsinerne, fjern den hvide hinde og filetér dem i både og tilsæt i salaten.

Serveringsforslag:
Appelsinhvidkål serveres lun til grillmad, pølser, koteletter, frikadeller eller hvidkålsdeller med kogte kartofler. Kom evt. hakket æble eller kogte broccolibuketter i appelsinhvidkålen.

For vegetaren
Appelsinhvidkål med sprøde hvidkålsdeller, grønne asparges og ristet groft rugbrød.