6-8 personer

250g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 bdt forårsløg
150g kvark
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
300g røget laks, i skiver
2 spsk revet peberrod
75g flødeost, naturel
Evt. hakket rødløg

Fremgangsmåde 
Tø grønkålen op. Kom grønkålen i en gryde med 1 dl vand, læg låg på og damp grønkålen i 10 minutter ved svag varme. Varm kålen igennem under omrøring, så al væde fordamper. Afkøl grønkålen. Rens foråsløgene og hak dem fint. Vend den afkølede grønkål med forårsløg, kvark, salt og peber.

Læg lakseskiverne tæt (overlappet) på et stykke husholdningsfilm (en plade på 20x40 cm). Hak den revne peberrod fint og rør det i flødeosten og smør det på laksen. Fordel kålblandingen på flødeosten. Rul pladen med laks og kål sammen til en roulade på den brede side og pak den ind i husholdningsfilmen.

Serveringsforslag:
Servér grønkåls-lakserouladen i skiver og pynt evt. med hakket rødløg. Dertil flûtes og salat. 

Tip
Lad grønkåls-lakserouladen trække i køleskabet i et par timer. Grønkåls-lakserouladen kan med fordel tilberedes dagen før, den skal serveres. 


Portionsfakta og energiindhold:
1/6 af Grønkåls- og lakserouladen med 2 skiver flûte(50 g) og 150 g blandet salat.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
1500KJ/360kcal554KJ/132kcal
Protein:24%37%
Kulhydrat:46%15%
Fedt:30%48%