GRØNKÅLSBOLLER
Grønkålsboller
14 stk
250g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
2 dl vand
50g gær
200g kvark
1 æg
1 spsk olivenolie
1 spsk salt
500g hvedemel
1 æg, til pensling
Tørret oregano, til drys
Fremgangsmåde
Tø grønkålen op. Hæld vandet i en gryde og varm op til 37°. Sluk for varmen, hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt grønkål, kvark, æg, oliven olie og salt og rør sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen samler sig. Drys evt. med mere mel. Lad dejene hæve tildækket i en skål i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Form dejen til boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter. Pensl bollerne med pisket æg og drys med oregano. Bag bollerne i ovnen i ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Serveringsforslag:
Server med smør, ost og pålæg.
Tip:
Brug grønkålsbollerne som burgerbolle i madpakken med pålæg og grønt eller nyd dem som en sund eftermiddagssnack.
Portionsfakta og energiindhold:
Energiindhold er oplyst pr. stk
Energiindhold: | Pr. stk: | |
---|---|---|
655KJ/156kcal | ||
Protein: | 18% | |
Kulhydrat: | 70% | |
Fedt: | 12% | |