12 stk

250g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 løg
125g bacon
1 spsk olivenolie
1/2 spsk frisk rosmarin
2 tsk salt
1/2 tsk peber
50g smør
3 æg
2 1/4 dl mælk
200g hvedemel
2 tsk bagepulver
20g ost
Olie

Fremgangsmåde 
Tænd ovnen på 200°.
Pil løget og hak det fint. Skær baconskiverne i tynde strimler. Rist løg og bacon på panden i olie i 5 minutter. Tilsæt den optøede grønkål, rosmarin, salt og peber. Sluk for varmen, tilsæt smørret og lad det smelte i kålblandingen. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, sigt mel og bagepulver i og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt grønkålsblandingen og fordel dejen i muffinsforme. Drys med ost på toppen og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Serveringsforslag:
Forret
Lune grønkålsmuffins med ristet bacon samt dressing til hvidvinsdampede rødspættefileter rullet om grønne asparges. 

Hovedret
Lune grønkålsmuffins med ristet bacon til salat eller tørret skinke. 

Vegetarret
Undlad bacon server med salat.

Madpakke/skovtur
Grønkålsmuffins til rugbrødsstave og gulerødder.


Portionsfakta og energiindhold:
1 stk muffins uden tilbehør og med 200 g blandet salat.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
1323KJ/315kcal1575KJ/375kcal
Protein:17%18%
Kulhydrat:37%39%
Fedt:45%43%