6-8 personer

350g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
200g porrer
120g løg
1 spsk rapsolie
150g gulerødder
1 fed hvidløg
5 æg
1 dl mælk
50g hasselnøddeflager
1 tsk salt
1/2 tsk peber

Tip: Anvendes champignon i stedet for gulerødder, svitses champignonerne på en tør pande og røres forsigtigt i grøntsagerne.

Fremgangsmåde 
Grønkålen tøes op. Porrer og løg svitses i olien. Grønkål, gulerødder hvidløg tilsættes. Æggene piskes sammen med skummetmælk og røres i grøntsagerne. Hasselnødder, salt og peber tilsættes.

Anvendes champignon i stedet for gulerødder, svitses disse på en tør pande og røres forsigtigt i grøntsagerne. Kom bagepapir i en 1½ l form og fordel grøntsagsmassen. Bages i vandbad i ca. 1 1/4 time ved 175° på nederste rille.

Serveringsforslag:
Pateen kan spises både varm og kold.

Grønkålspaté med små kogte kartofler, kyllingesteaks, frikadeller eller andet stegt kød.

Grønkålspaté med carpaccio eller skinke og grøn salat, til stegt rødspætte eller kogt torsk med ristet rugbrød og grønkålsdressing.


Vegetarret
Grønkålspaté med kogte kartofler, råstegte rodfrugter eller en grøn salat og ristet rugbrød.


Portionsfakta og energiindhold:
120 g kartofler, 1 portion grønkålspaté, 100 g kyllingefilet,1 dl kold grønkålsdressing.

 

Energiindhold:Uden tilbehør:Med tilbehør:
634KJ/150kcal1810KJ/430kcal
Protein:21%37%
Kulhydrat:27%39%
Fedt:52%23%