GRØNKÅLSSORBET MED JORDBÆR
Grønkålssorbet med jordbær
6 personer
250g økologisk grønkål fra Sønderjydsk Kål
2 dl sukker
2 dl vand
250g frosne jordbær
1 lime
Evt. frysetørret jordbær
Grønkålssorbeten kan tilberedes uden en ismaskine, da den frosne kål og jordbærrene udgør fryseelementet, og derved ikke krystalliserer.
Fremgangsmåde
Tø grønkålen let op. Kom sukker og vand i en gryde og lad det koge op til sukkeret smelter. Sukkerlagen skal være helt klar. Fjern gryden fra varmen og afkøl sukkerlagen. Skær den let optøede grønkål i mindre stykker med en kniv (varm evt. kniven først) og kom de frosne jordbær i en foodprocessor. Tilsæt 1½ spsk limesaft og blend til det er jævnt smuldret. Sluk for foodprocessoren og skrab kanterne med en dejskraber. Tænd foodprocessoren og tilsæt den afkølede sukkerlage langsomt i en tynd stråle. Blend til en ensartet masse og kom den i en frysebeholder. Frys mindst i 8 timer eller til næste dag.
Serveringsforslag:
Servér grønkålssorbeten i trekanter og drys med frysetørret jordbær. Grønkålssorbeten kan også serveres med flødeskum og friske bær.
Tip:
Tag grønkålssorbeten op 10 minutter før den skal serveres.
Portionsfakta og energiindhold:
pr. 100 g / pr. portion
Energiindhold: | Pr. 100g | |
---|---|---|
450KJ/107kcal | ||
Protein: | 5% | |
Kulhydrat: | 91% | |
Fedt: | 4% | |